7 Ağustos 2013 Çarşamba

PRAG

                                           PRAG




     
      2. Dünya Savaşı'nda bombardıman geçirmediği için Ortaçağ dokusunu korumayı başaran nadir Avrupa kentlerinden biri olan Prag; kaleleri, köprüleri, heykelleri ve maket gibi evleriyle müzeden farksız. 1989'da Sovyetler yörüngesinden çıkan Çekler, oyun yazarı Vaclav Havel'i devlet başkanı seçmiş ve yeni bir ekonomik düzene doğru yol almaya başlamışlardı. Çek ekonomisinin 90'lardaki çöküşü gelişmeyi bir süre için duraklatsa da;ülkenin Avrupa Birliği'ne alınmasından bu yana Prag, Avrupa'nın en ilgi gören turistik destinasyonlarından biri. Prag'a giderken, yanınızda iyi bir çift yürüyüş ayakkabısı götürün; çünkü, bu alımlı kenti keşfetmenin en iyi yolu keşfetmek.


                      KAÇIRMAYIN


         1)Kentin en yüksek tepesinde kurulu Prag Kalesi, avluları, bahçeleri, kafeleri ve dev St. Vitus Katedrali ile çok geniş bir alana yayılıyor.
         2)Prag'ın Champs Elyséé'si sayılan Wenceslas Meydanı'nda, Bohemya kristalleri avına çıkabilirsiniz.
         3)Eski Yahudi mahallesi Josefov'daki Yahudi Müzesi, 7 sinagogu bir araya topluyor. Avrupa'nın aktif durumdaki en eski sinagogu da aralarında.
         4)Eski Belediye Sarayı'nın kulesindeki astronomi saati, zamanın yanı sıra, gökcisimlerinin hareketlerini de gösteriyor.
         5)Ulusal Kukla Tiyatrosu (Narodni Divadlo Marionet), Mozart'ın Don Giovanni operasını bile sahneliyor. Yoksa siz kuklaların, sadece çocuklar için mi olduğunu sanıyordunuz?

       İyi Eğlenceler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder